U bent hier:  Home  / Kalender

Kalender / Info

Dika vergadert elke vrijdagavond van het jaar, uitgezonderd op feestdagen. Het bestuur probeert een zo afwisselend mogelijk programma voor deze wekelijkse bijeenkomsten op te stellen. Items die op een min of meer regelmatige basis aan bod komen zijn de volgende :

- Maandopdrachten, met daarbij bespreking van de ingeleverde foto’s

- Thema-avonden : hier komt het ruimere kader van de fotografie aan bod, zoals bv waarop te letten bij het samenstellen van een AV-reeks

- Avondje Techniek, waarbij telkens één technisch aspect van de fotografie nader wordt besproken.

Enkele keren per jaar worden er gastsprekers uitgenodigd ; om u een idee te geven vindt u hier de namen van wie wij in 2016 en 2017 mochten ontvangen: Noël Baldewijns, Bert Danckaert, Dirk De Witte, Marc Wynen, Tejo Coen, Marnix Van Marcke en Maurice Dorikens. Ook voor een projectie-avond ingericht door één van onze eigen leden (Gast in Eigen Club) is er steeds plaats.

In de aanloop naar ons jaarlijks Festival (telkens in maart) worden er enkele avonden besteed aan het bekijken en beoordelen van de AV-reeksen, om dan suggesties voor mogelijke verbeteringen mee te geven aan de maker(s).

Tevens trachten wij regelmatig fotografische uitstappen, wandelingen en bezoeken te organiseren. In 2016 en 2017 bezochten wij : Brussel (Cinquantenaire & Europawijk), Fort VII in Wilrijk, Laken (Kerkhof, Chinees Paviljoen, etc), de wijk Zurenborg in Antwerpen.

Er is haast altijd de mogelijkheid om vrij werk te laten zien, dit in het kader van de avonden ‘Vrij Podium’, of anders later op de avond nadat het vooraf vastgelegde programma is afgewerkt. Tijdens de zomermaanden, wanneer clubs vaak hun deuren sluiten, blijven de bijeenkomsten bij Dika gewoon doorlopen, met ‘Vrij Podium’ op het programma. De meeste van onze leden maken hiervan gretig gebruik om bv hun vakantiebeelden te tonen.

Tot slot organiseren wij op zondagochtenden, ongeveer om de 6 weken, onze Dika-Plus bijeenkomsten, waarbij indien nodig dieper kan worden ingaan op aspecten van de fotografie. Ook worden er dan regelmatig lessen aangeboden, o.a. bv rond software-programma’s.
Voor verdere info kan u altijd contact opnemen met de mensen van het bestuur, van wie u de gegevens elders op de website vindt.

DIKA vzw

© Copyright 2011