Fotozoektocht/zomeractie 2019 was een groot succes:


DIKA dankt de vele enthousiaste deelnemers aan de zomerse fotozoektocht in het dorpscentrum van Kapellen! In samenwerking met maar liefst 51 handelaars, winkelcentrum Promenade en BELEEF! Kapellen werden oude fototoestellen in de etalages geplaatst. Via een bijhorende rebus kon volgende slagzin gevormd worden: "Ook na honderdtachtig jaar is de fotografie nog steeds springlevend". Verder waren er nog mysterieuze foto-zoekplaatjes en boeiende foto-opdrachten.

Op woensdag 9 oktober werden de 16 winnaars van deze drie onderdelen uitgenodigd voor de plechtige prijsuitreiking in het Gemeentehuis van Kapellen.

Volgende afspraak in januari 2020 voor de tentoonstelling in Expo-G:

"Door de lens van de Dorpsfotograaf"!

Hieronder tonen we enkele van de deelnemende foto's (winnaars en net-niet-winnaars).

Fotoclub DIKA en BELEEF! Kapellen vieren 180 jaar fotografie met een fotozoektocht in het dorpscentrum van Kapellen.

 

In 1839 stelde de fransman Louis Daguerre een revolutionaire nieuwe techniek voor aan de wereld … de fotografie was geboren!


180 jaar later is iedereen met een GSM op zak meteen ook fotograaf. Nog nooit werden er wereldwijd zo veel foto’s genomen als vandaag!  Helaas betekent dit niet altijd dat de kwaliteit van al deze foto’s er ook in dezelfde mate op vooruit is gegaan.

 

Om de creativiteit te stimuleren en de evolutie van de fotografie in een historisch kader te plaatsen organiseren fotoclub DIKA en BELEEF! Kapellen een fotozoektocht doorheen het dorpscentrum van Kapellen. Het parcours van deze zoektocht leidt de deelnemer langs enkele markante bezienswaardigheden. In de etalages van de winkeliers worden een aantal bijzondere en historische fototoestellen en objecten geplaatst die getuigen van 180 jaar fotografie-geschiedenis.

 

Op het parcours van de zoektocht zijn er ook enkele foto-opdrachten. De creatieve foto’s die ingezonden worden maken kans op een mooie prijs. En als u tijdens de zoektocht ook de rebus correct oplost, dan kan u één van de fantastische prijzen winnen die door BELEEF! Kapellen worden geschonken.

 

De fotozoektocht loopt tijdens de maanden juli en augustus. Bij de dagbladhandel Blauw Hof (Hoevensebaan) en ’t Park (Dorpsstraat) kan u een gedrukt exemplaar van de route en het antwoordformulier ophalen. Online kan u dit downloaden via www.dikafotografie.be/180-jaar-fotografie of www.beleefkapellen.be

 

Maak dus tijdens de zomermaanden zeker even tijd voor deze boeiende en creatieve zoektocht … en misschien wordt u dan wel als winnaar uitgenodigd op de prijsuitreiking in oktober!

 

 

© DIKAfotografie 2019

20191009-007-Edit